Hippisch Festijn Grave 2022 met ponyfeest, spectaculaire Derby en drukbezette Kür !


Komend weekend, van vrijdag 16 tot en met zondag 18 september 2022, organiseert Stichting Hippisch Festijn Grave het jaarlijkse 3-daagse paardensportevenement Hippisch Festijn Grave en volgend weekend de jaarlijkse Oefencross op Ruitersportterrein ’t Raamdal in Escharen.


"Ook dit jaar hebben we bewust gekozen voor de organisatie van het Hippisch Festijn Grave na de zomer. Vorig jaar organiseerden we nog een “Social Distance Edition” vanwege Corona. Dat was een groot succes. Dit voorjaar en begin van de zomer was het outdoorseizoen zo vol gepland met wedstrijden en evenementen, dat we weer gekozen hebben voor de 3 e week van september.
Daarnaast is de Ponydag weer terug op de zaterdag. Dat valt in de smaak, want de ponydag wordt een waar ponyfeest. Bijna de helft van het totaal aantal deelnemers bestaat uit ponydeelnemers. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst !  Ook aan de jeugdige bezoekers is gedacht, want zo hebben we bijvoorbeeld een pannenkoekenkraam en de attractie Animal Riding”, zegt Eddy Thomas, voorzitter van Stichting Hippisch Festijn Grave.


“De paarden ontvangen we als vanouds weer op vrijdag en zondag. Dat had ook effect op het aantal aanmeldingen, want de Kür op muziek was de eerste rubriek die vol was. Met bijna twee uur aan Kür op muziek kunnen de dressuurliefhebbers zondag hun hart ophalen. Daarna sluit de 24 e editie van het Hippisch Festijn Grave af met de spectaculaire Derby. Er zijn daarbij flinke prijzen te behalen, dus er zal weer op het snerpst van de snede worden gestreden om de eer van Derbywinnaar Grave 2022 !”


Hippisch Festijn Grave is ook dit jaar weer één van de grootste paardensportevenementen in de wijde regio.
Dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Ook richting de sponsors, want meerdere nieuwe hoofdsponsors hebben het vertrouwen gegeven. Daarnaast is bij de deelnemers de belangstelling voor de speciale rubrieken groot. Vooral de jeugdrubriek “mini-cross” valt erg goed in de smaak.
Deze speciale rubriek biedt ponyruiters de mogelijkheid om kennis te maken met de
paardensportdiscipline Eventing. De ponycombinaties springen onder begeleiding van een ervaren instructeur over vaste en vaak natuurlijke hindernissen. Zaterdagmorgen om 9.30 uur gaat in deze rubriek de eerste combinatie van start en aan het eind van de middag verlaat de laatste combinatie het mini-crossparcours.
“Het is fijn om te merken dat de jeugd enthousiast is over deze rubriek. Vier jaar geleden als pilot aan het programma toegevoegd en inmiddels de meest populaire rubriek en dus één van de hoofdrubrieken.” geeft voorzitter Eddy Thomas aan. “Dat is de kracht van het Hippisch Festijn Grave, steeds blijven vernieuwen. Zo was de primeur “Golden Oldies” vorig jaar een doorslaand succes. Uiteraard komt ook deze rubriek weer terug op de zaterdagavond. Voor de 25 e editie volgend jaar hebben we ook weer veel nieuws in petto. Uiteraard blijft dat nog een verrassing.”
Hippisch Festijn Grave is gratis te bezoeken en/of via livestream te volgen op
www.nieuws.horse/live.​
Het Hippisch Festijn Grave is een toonaangevend 3-daags paardensportevenement dat sinds 1999 jaarlijks plaatsvindt. Het evenement trekt deelnemers uit voornamelijk het zuidoosten van het land aan. Jaarlijks verwelkomen wij vele bezoekers die genieten van dressuur-, spring- en eventingsport. Het Hippisch Festijn Grave is hiermee het grootste outdoor paardensportevenement van de gehele regio Noordoost Brabant.
Locatie Hippisch Festijn Grave terrein: Beersemaasweg 1 – Escharen.
Meer informatie: www.hippischfestijngrave.nl