Officiële opening sportpark “De Kranenhof”

 

Al diverse keren werd de officiële opening van de nieuwe sportaccommodatie "De Kranenhof" uitgesteld omdat de coronamaatregelen dit niet toelieten. Ook voor afgelopen weekend werden de maatregelen op het laatste moment aangescherpt maar met een coronacheck voor alle bezoekers werd besloten om het evenement toch doorgang te laten vinden. 

Op vrijdagavond werd er afgetrapt met een feestavond waar vooral veel jeugd bij aanwezig was. Met optredens van DJ Jim en het trio “Familie de Bruyn” werd het een gezellige avond. 

Op zaterdag was er naast de reguliere wedstrijden een jeugdmiddag georganiseerd waarbij er voor de jongste jeugd van voetbalvereniging EGS’20 en van hockeyvereniging HC Grave een jeugddisco gehouden werd. De oudere jeugdleden werden getrakteerd op een frisdrankje en een snack. Vanaf 19:30 uur was het officiële openingsmoment, waarbij naast ca. 800 aanwezigen ook diverse genodigden aanwezig waren.  Na het welkomstwoord van voorzitter Jan de Kruif nam wethouder Rick Joosten het woord om zijn trots uit te spreken over dit prachtige sportpark in de gemeente Grave en hij roemde de samenwerking tussen gemeente en vereniging die tot dit moois geleid heeft. Ook KNVB-afgevaardigde Roel Bonants sprak zijn bewondering uit voor het fusieproces van de 3 verenigingen en de realisatie van deze sportaccommodatie waar veel verenigingen jaloers op kunnen zijn.  Irene Walk, afgevaardigde van Teamfit, was aanwezig om aan de verantwoordelijken voor het kantinebeleid een Topprestatiebadge ‘Voeding en een verantwoord alcoholbeleid’ uit te reiken.  Daarna was het de beurt aan Pascal Kersten die samen met Jurgen Verhallen verantwoordelijk waren voor de projectbegeleiding. Hij benadrukte nog eens een keer hoe belangrijk de vele vrijwilligers zijn geweest die meegeholpen hebben om dit project tot zo’n mooi resultaat te brengen.  Vervolgens werd de opening officieel met een geweldige lichtshow van PRIMETIME op het hoofdveld voor de tribune.. kippevel !  Met diverse DJ’s, waaronder Jody Bernal en  Bart van Dishoeck & Mooszkowicz werd de feestavond voortgezet.

Op zondag was er een open dag en veel belangstellenden kwamen een kijkje nemen waarbij ze door vrijwilligers rondgeleid werden in en om het clubhuis. De wedstrijd van EGS’20 1 ging niet door ivm. coronagevallen bij de tegenstander, maar het was nog steeds erg gezellig druk in het clubhuis. 

Een mooie, stijlvolle en gezellige opening van een prachtige sportaccommodatie waaraan alle sporters (voetballers en hockeyers) nog veel plezier van gaan beleven in de toekomst.