Motorclub DVG

In Escharen is een motorclub DVG. Over de naam doen verschillende verhalen de ronde. Helemaal in het begin van het bestaan van de club werd er een keer meegedaan aan een toertocht ergens in het land. Daar werd gevraagd hoe de naam van de club was. Er is toen ter plekke een naam bedacht: ‘De Vette Gulp’.

De naam werd afgekort tot DVG. Er is nog wel eens gesproken over ‘De Vrolijke Gasten’. Deze twee namen worden wel eens door elkaar gebruikt, maar de meeste Esterse mensen kennen de motorclub als ‘De Vette Gulp’. Och ja, een naam is natuurlijk wel belangrijk om te weten over wie je het hebt, maar de gezelligheid is bovenal troef. En op gezelligheid kun je wel rekenen bij de lui van de motorclub.

De club bestaat op dit moment uit +/- 23 leden, jong en oud, man en vrouw. In de winter wordt er niet gereden. In ieder geval niet in clubverband. Wel zijn er dan nog enkele activiteiten. Er wordt een avond gekart op de kartbaan in Uden. Ook wordt er jaarlijks een feestavond georganiseerd door enkele leden.

Vanaf half april beginnen we aan het zomerseizoen. Er wordt dan 1x in de 14 dagen gereden op zondagochtend. We vertrekken om 9.30 uur en zijn rond de klok van 13.00 / 13.30 uur weer terug in Escharen. De toerritten worden uitgezet door de leden zelf. Dit gebeurt op toerbeurt. We rijden o.a. door de mooie omgeving van Limburg, Brabant, Gelderland, Duitsland. En omdat gezelligheid troef is, wordt er altijd gestopt bij een gezellig terrasje voor een kopje koffie of een glaasje fris met als het kan een stuk appeltaart!

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het jaarlijkse weekend in volle gang. Dit jaar gaan we evenals vorig jaar naar Altenahr. Daar verblijven we in een motorhotel: Am Tunnel.

Als u na het lezen van dit verhaal zin hebt gekregen om ook een keer mee te rijden op zondagochtend neem dan vrijblijvend contact op met Harry van Uden (471272) of met Leo van Lith (471549).

Toerritten op zondag: vertrek om 9.30 uur (met volle tank graag)
Adres: Heesakkerweg 2 5364PG Escharen (Benny van de Heyden)

Er wordt 1x in de 14 dagen op een zondagochtend gereden. Terug in Escharen tussen 13.00 uur en 13.30 uur.

Per keer wordt er door een van de leden een rit uitgezet. Degene, die de rit uitzet, rijdt voorop.

Onderweg wordt een keer gestopt om een kopje koffie te drinken.

Altijd mogelijk om een keer vrijblijvend mee te rijden. Je bent welkom op een van hiernaast genoemde data op Heesakkerweg 2 of neem contact op met:

Harry van Uden      0486-471272
Leo van Lith          0486-471549